.hu .en .de

 

Jó tudni!

Ha kezed, lábad elgémberedne, gyengéden masszírozzd és hajlítgasd őket. Áztasd langyos vízbe, de sose melegbe! Az alkohol csak átmenetileg melegít! Pillanatnyilag igen, mert kitágítja az ereket, és ez melegségérzetet okoz. Később viszont a hatása ellentétes lesz!

Ha éjszaka utaztál, megérkezés után pihenj, mielőtt kimennél a pályára.

Ha reszketsz, azt jelenti, hogy tested - az izmok segítségével - megpróbál felmelegedni. Egyél aszalt gyümölcsöt, csokoládét, ezek azonnal energiát termelnek.

Indulás előtt menj el fogorvoshoz. A magasban könnyebben megfájdulhatnak az elhanyagolt fogak.

 


 

 

Partner oldalak

www.ferienhausmiete.de

Felszerelés

A gyors fejlődéshez minden tudásszinten nagyon fontos a jó és biztonságos felszerelés

Az új sífelszerelések ára igencsak borsos manapság. Természetesen van olyan kellék, amiből megéri újat, jobbat venni, de általában igaz, hogy nagyon jó, márkás, jó állapotú dolgokat lehet kapni használtan a bizományi boltokban, síbörzéken is.

Most olyanoknak szeretnénk inkább tanácsot adni, segítséget nyújtani, akik most ismerkednek a síeléssel és első lécük megvásárlására készülnek, hiszen aki rendszeresen síel, annak van felszerelése és ha le is cseréli, általában pontosan tudja, milyet akar.

Síléc

Carving - pár éve divatba jött síléc forma és síelési stílus. A léc "babapiskóta" formájú, amely sokkal könnyebbé teszi a fordulást. Mára ez a lécforma szinte teljesen kiszorította a hagyományos léceket a sípályákról és a piacról. Ezért ha használt lécet veszel, érdemes carvingot választani, mert a többi léc biztosan jóval öregebb, többet használták.

A léc hossza: a síléc hosszára csak nagyon általános iránymutatás létezik, a magassággal megegyező hosszúságú, vagy kicsit rövidebb léc javasolt. Kezdőknek érdemes rövidebb lécet választani. Ezzel igaz lassabban, de könnyebben lehet kanyarodni, vagyis gyakorláshoz ideális. Egyes gyártók ajánlást mellékelnek termékeikhez, megkönnyítve a választást. A legegyszerűbb azonban szakember tanácsát kérni, aki az alábbi szempontok figyelembe vételével segít a megfelelő felszerelés összeállításában.
A síléc hossza függ a: testmagasságtól, sízés módjától, sítudástól, kondíciótól, síelő nemétől, életkortól és attól is, hogy bottal vagy anélkül szeretnénk síelni.

Vásárlási tanácsok használt léchez: Jól nézd meg a léc talpát. Akár egy apró kavics meglepően nagy sérüléseket tud okozni, kivájja a léc talpát, amelyben aztán megtapad a hó, ami pedig nehezíti a lesiklást - nagyokat lehet esni ha tapad a léc! Csak olyan lécet végy, amelynek jó állapotban van a talpa és az éle!

Ellenőrizd az éleket. A rendszeres használat következtében, szépen-lassan elkopik a kantni éle. Az iránytartás romlik, a léc oldalra csúszik akkor, amikor nem kéne, jeges pályán pedig sokkal nehezebbé, vagy lehetetlenné válik a síelés. Él nélkül nincs fordulás!

Állítsd fel a léceket, illeszd össze a talpukat. Ilyenkor a kötés alatt a két léc között 2-3 cm-es rés kell legyen. Próbáld itt őket összenyomni. Ha ez könnyen sikerül, akkor a lécet már igencsak sokat használták, elveszítette a keménységét. Az ilyen lécen nem egyenletesen oszlik meg a terhelés, ami megnehezíti az egyenletes csúszást, szép fordulást.

Síkötés

Mindenképpen vidd a bakancsot is, amelyben majd síelni fogsz. Előfordulhat, hogy a lécen lévő kötést nem is lehet arra a bakancsra igazítani, tehát ezt ellenőrizni kell.
Nézd meg, hogy nincs-e a lécen több betömött furat. Ezek a kötés ide-oda szerelgetésekor keletkeznek és meggyengítik a lécet. Bakanccsal lépj is bele a kötésbe, mozgasd meg a lábad minden irányba, így meggyőződhetsz róla, hogy a kötés megfelelően rögzített a léchez.
A carving sí és a hozzá illő síkötés elengedhetetlen kelléke a kötés emelését biztosító platni. A platni a kötés és a léc közötti kiemelés, kanyarodáskor, carvingozaskor van rá nagy szükség.

Sícipő

Érdemes vastag sízoknival felszerelkezve vásárolni indulni! A bakancs kényelmes legyen, és ne szorítson. Általában érdemes a megszokottnál egy számmal nagyobb bakancsok között keresgélni. Akkor jó a méret ha a lábujjad csak "sejti", de nem érzi a bakancs elejét.
Legjobbak a négy csatos cipők, mert értelem szerűen ezeken lehet a legoptimálisabb beállítást megtalálni.
Mindig csatold be a cipőt! Ha úgy kényelmes, nem szorít sehol de fogja a bokádat, akkor jó.
Mozgasd meg a lábad a cipőben. A lábnak oldalra egyáltalán nem, fölfele egy kicsit szabad mozognia.

Bukósisak

A könnyebb kanyartechnika,nagyobb utazósebesség számtalan ütközést eredményez, a síbalesetek száma az utóbbi években megsokszorozódott. Eséseknél, ütközéseknél leggyakrabban - ha nem a térdünk - akkor a vállunk,de inkább a fejünk csapódik a hónak vagy sokszor valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik fél sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal, nagy bizonyossággal megelőzhető.
A sisak - amelynek használata Olaszországban 2005. január 1.-től 14 éves kor alatt kötelező - egyre inkább elengedhetetlen és kötelező kellékké, felszerelési tárggyá válik a sípályákon. A gyermekkorban bekövetkező súlyosabb síbalesetek között toronymagasan vezetnek a különféle fejsérülések. Ezt megelőzendő mindenképpen vásároljunk, vagy béreljünk gyermekeinknek bukósisakot!
Felnőttek se szégyelljék viselni a siakot, a versenyzők e nélkül ki sem mennek a pályára! Kölcsönzésnél, de főleg vásárlásnál az ár miatt is fontos tudnunk, hogy milyen szempontok szerint válasszunk.

A szükséges bukósisak méret meghatározása egyszerű. Egy mérőszalaggal mérjük meg fejünk kerületét a szemöldök és a fül fölött. A mért centiméter szám lesz a szükséges sisak mérete. Többféle gyártó, többféle sisakjából többféle forma létezik, ezért vásárlás előtt mindenképpen próbáljuk fel a sisakot. Érdemes több sisakot is felpróbálni, hogy megtaláljuk a fejformánknak leginkább megfelelő fazont. A bukósisak akkor jó, ha nem szorít nem lötyög, pontosan illeszkedik a fejünkre. Gyermekek számára sem érdemes a kelleténél nagyobb méretet vásárolni. Fontos odafigyelni a sisak megfelelő becsatolására is. Felnőtteknél úgy a kölcsönzésnél, mint a vásárlásnál vigyük magunkkal a hószemüvegünket és azzal együtt próbáljunk! Fontos szempont lehet, hogy együttes használatukkor a legkisebb "szabad " felület maradjon ki a sisak és a hószemüveg között.

Árak

Főleg használt termékek esetében nehéz árat mondani. Azért megpróbáljuk: a legtöbb bizományiban 20-40 ezer forintért már egészen jó léceket lehet kapni.
Bakancsok esetében 10-30 ezer forintos kiadásra készülj.

Új felszerelés esetében a felső határ általában a csillagos ég, az alsó határ is 2-3- szorosa lehet az előbb említettnek. Ha új léc és bakancs vásárlása mellett döntesz, nézz jól körül több boltban, különböző börzéken - nagy árkülönbségek is lehetnek.
A síkötések beállítását mindig szakemberre (síszervíz) kell bízni. Ettől függetlenül az oktatás elott mindenki felszerelését ellenorizzük, esetleg tanácsot adunk a beállítások finomítására.

 

 

Weboldalunkat az alábbi keresőszavakkal érték el legtöbben: Síoktatás, síiskola, Síiskolák, Snowboardiskolák, sí iskola, snowboard iskolák, síoktató, sí oktatók, sízés oktatás, síelés tanítás, magyar nyelvű síoktatás, Síoktatás Magyarországon, Síoktatás Ausztriában, síoktatás Eplényben, síoktatás Ausztriában magyarul, síoktatók, síoktatás német nyelven, síoktatás angol nyelven, síoktatás németül, síoktatás angolul, sítanfolyam, snowboard oktatás, snowboard oktatás Eplényben, snowboard oktatás Magyarországon, snowboard oktatás Ausztrában, snowboard oktatás Olaszországban, síoktatás hazai síterepen, síoktatás hazai síterepeken

A síoktatással, táborozással kapcsolatban szeretettel várjuk a Kedves Érdeklődők kérdéseit.
E-mail: info@si-oktatok.hu

 

« vissza | index | fel ˆ

Seo | design by: NetStilus | Minden jog fenntartva * Síoktatás külföldön és Magyarországon * 2000 - 2020

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

Üdvözöljük az Süle Gábor és Csollány Csaba síoktatók honlapján!

Tulajdonos: Süle Gábor

Címsorszöveg: • SÍOKTATÁS • Külföldön és Magyarországon | Síoktatás, síiskola, sízés oktatás, síelés tanítás Eplényben

Linkfelhő: epleny, eplenyi sioktatas, Síoktatás, síiskola, Síiskolák, Snowboardiskolák, sí iskola, snowboard iskolák, síoktató, sí oktatók, sízés oktatás, síelés tanítás, magyar nyelvű síoktatás, Síoktatás Magyarországon, Síoktatás Ausztriában, síoktatás Eplényben, síoktatás Ausztriában magyarul

Készült: 2010. augusztus 22.

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

 


Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

  • KÖSZÖNTŐ
  • 2. oldal
  • 3. oldal
  • 4. oldal
  • KAPCSOLAT

Kezdő oldal (index.php)

....

 

 

2. oldal

...

3. oldal

...

1. oldal

...

Kapcsolat

...

 


Bezárás Bezár

Web Site

Üdvözöljük az Süle Gábor és Csollány Csaba síoktatók honlapján!

Weboldalunkon az alábbi szavakra kereshet:

epleny, eplenyi sioktatas, Síoktatás, síiskola, Síiskolák, Snowboardiskolák, sí iskola, snowboard iskolák, síoktató, sí oktatók, sízés oktatás, síelés tanítás, magyar nyelvű síoktatás, Síoktatás Magyarországon, Síoktatás Ausztriában, síoktatás Eplényben, síoktatás Ausztriában magyarul

Címsorszöveg: • SÍOKTATÁS • Külföldön és Magyarországon | Síoktatás, síiskola, sízés oktatás, síelés tanítás Eplényben

Készült: 2010. augusztus 22.

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső